Aluminium bandtransporteurs

De BCK aluminium bandtransporteurs zijn te verkrijgen in het type N38, N60 en N114. De getallen refereren aan de roldiameter. Elk type heeft zijn eigen profiel en is ontworpen uit ervaringen van onze gebruikers. De T-gleuven in de profielen zijn zo ontworpen dat er standaard bevestigingsmaterialen vanaf de zijkant ingekanteld kunnen worden. Zo kunnen er dus nog diverse componenten (zoals zijgeleiding of fotocellen) na uitlevering eenvoudig aan het frame gemonteerd worden door de klant. De T-gleuven zijn tevens later ook nog af te dichten. Door standaardisering zijn de bandtransporteurs in diverse breedtes leverbaar, namelijk van 70 tot en met 1.200 mm.
Mede door het modulaire concept is het mogelijk diverse soorten bandtransporteurs van elk type te maken. Klik hieronder voor meer technische specificaties en opties van de aluminium bandtransporteurs:

Graag adviseren wij u in een persoonlijk gesprek. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of om uw toepassing door te spreken. Ook kunt u een aluminium bandtransporteur ontwerpen met de unieke DR-module. Dit gebruiksvriendelijke programma ondersteunt u bij het selecteren van de gewenste aluminium bandtransporteur.

 

Vlakke aluminium bandtransporteurs

Vlakke aluminium bandtransporteurDe meest toegepaste bandtransporteur is een vlakke bandtransporteur. Vlakke bandtransporteurs staan vaak voor of na een machine die een product moet aan- of afvoeren, zoals bij een verpakkingsmachine of assemblagesysteem. Ook worden er vaak handelingen aan het product verricht op de bandtransporteur, zoals bij een etiketteermachine of een robotsysteem. Zo is een vlakke bandtransporteur breed inzetbaar en op vele manieren uit te voeren. Klik hiernaast op de foto voor een fotoalbum met vlakke aluminium bandtransporteurs die BCK recentelijk geproduceerd heeft.


 


Toelichting video:

BCK bandtransporteur transporteert producten in de breedte aan waarna het product wordt gedraaid zodat het bijvoorbeeld gecodeerd kan worden. Vervolgens wordt het product weer gedraaid zodat het in de breedte gebufferd kan worden.

 

Elevator / opvoerband / bunkerband

Aluminium elevatorEen elevator, ook wel opvoerband of Jakobsladder genoemd, wordt toegepast als er stortgoederen omhoog getransporteerd dienen te worden. Op een elevator zitten meestal meenemers en soms ook golfranden die ervoor zorgen dat de op de band gestorte goederen niet omlaag rollen of schuiven. Vaak wordt er ook een RVS invoer- en / of uitvoertrechter op de bandtransporteur geplaatst waarin de producten opgevangen en / of opgeslagen worden. De invoertrechter wordt vaak uitgevoerd met een zogenaamd "slot" als beveiliging tegen klemmingsgevaar. Toepassingen zijn bijvoorbeeld het opvoeren van pillen, kunststof doppen, zakjes, etc. Klik hiernaast op de foto voor een fotoalbum met aluminium elevators die BCK recentelijk geproduceerd heeft.


 


Toelichting video:

BCK bandtransporteur voert zakjes snoep op en bij het ingestelde aantal zakjes sluit de bak voor een bepaalde tijd zodat de verpakkingsmachine zijn taak kan voltooien.


Aluminium bocht bandtransporteurs

Aluminium bocht bandtransporteurEen aluminium bocht bandtransporteur wordt toegepast waar producten een bocht moeten maken zonder te beschadigen. Daarnaast worden bochtbanden ook veel toegepast als producten bij een hoge capaciteit een bocht moeten maken. Aluminium bocht bandtransporteurs zijn vaak een onderdeel van een logistiek systeem dat een product moet aan- of afvoeren, zoals bij expeditiebedrijven, drukkerijen, etc. Een aluminium 90° en 180° bocht bandtransporteurs zijn in diverse breedtes en buitenradii leverbaar. Klik hiernaast op de foto voor een fotoalbum met aluminium bocht bandtransporteurs die BCK recentelijk geproduceerd heeft.


 

Kniktransporteur / Z-transporteur

Aluminium kniktransporteurEen kniktransporteur wordt toegepast als er producten omhoog getransporteerd dienen te worden waarbij het eerste en / of het laatste deel vlak moet zijn (positieve of negatieve knik). Op een kniktransporteur zitten vaak meenemers en soms ook golfranden die ervoor zorgen dat de op de band gestorte goederen niet omlaag rollen of schuiven. Een bandmateriaal met hoge frictie kan soms al genoeg zijn om een producten op te voeren. Soms wordt er ook een RVS invoer- en / of uitvoertrechter op de bandtransporteur geplaatst waarin de producten opgevangen worden. De invoertrechter wordt vaak uitgevoerd met een zogenaamd "slot" als beveiliging tegen klemmingsgevaar. Toepassingen zijn bijvoorbeeld het opvoeren van zakjes, metalen producten, kunststof producten, papiersnippers, etc. Klik hiernaast op de foto voor een fotoalbum met aluminium kniktransporteurs die BCK recentelijk geproduceerd heeft.

 


Toelichting video:

BCK bandtransporteur met RVS invoerbak en RVS uitvoertrechter. De invoerbak moet een batch spinaziezaad opvangen en opvoeren naar een grote kartonnen box.

BCK Holland...Fast, flexible to the point